Ahoj, jsem exi, pravým jménem Pavel. Jsem momentálním majielem herního serveru Slovak RolePlay, který teď spravuje FaweStorm, mno nebylo tomu tak vždy. Vznik SKRP začíná někdy na přelomu roku 2020 a 2021 v pandémii covidu-19, zavírá se CityPlay pod správou Xoxa (drzhubunoro nebo jednoduše Noro), Waves a Xoxo vytváří první nápady a návrhy, ze začátku se jen ví, že server bude se slovenskou tématikou. Někdy v květnu jsem se k ni dostal i já, celkově jsme byli si myslím na začátku dobrý tým, ale vůbec jsme netušili do čeho se řítíme, a jaké obrovské problémy časem nastanou. 20 května Waves vymýšlí název, do chatu s norem napíše jednu větu, bych to pojmenoval že Slovak RolePlay, nikdo to nebral vážně, no a kde jsme 😅. Další story už tak něják znáte, původní Slovak se vůbec momentálnímu nepodobal, byl postaven na OWL 2019/2018 tuším, skoro nic tam nebylo, ale své kouzlo to mělo. V2 přišla s Artheon herním modem. V3 s novým vedením bez Wavese a spousty novinek, v tu chvíli zažívá slovák největší boom ( konec roku 2021 ). Slovak na začátek nového roku 2022 končí a uzavírá se. Někdy v půlce léta 2022 SKRP odkupuji od Nora, za příjemnější cenu vzhledem k původním investicím, otevírá se v září 2022 na verzi 3.5, po pár dnech kdy to vypadalo velmi špatně, se k nám přidá znovu waves, šlo to přes nový rok, a na nový rok 2023 slovak pod mým vedením upadá, kvůli neshodám ve vedení ( po třetí, kvůli neshodám ve vedení ). Někdy na přelomu února a března 2023 si s wavesem vše vyříkáme, a otevíráme slovák znovu na verzi 4. Slovák v tu chvíli zažívá nejlepší dobu, nejvíce hráčů, stává se druhým nejhranějším serverem, konkurenční servery nás neohrožují a neberou hráče. A co bylo dál? to uvidíme, tady to končí a co bude dál, je již v budoucnosti, můžeme se jen modlit, ať to není jak je zvykem na Vánoce a nový rok, krize ve vedení.