Název frakce: Grove street
lore frakce:
- Gang nesoucí název Grove street vznikl v 70. letech v Americe na předměstí Crenshaw v Los Angeles. Grove street jsou afroameričtí pouliční gangsteři. Tento známý gang byl založen Joshem Cartrem v San Andreas a jeho partou kamarádů. V San Andreas to začalo nejdříve několika četnou kriminalitou. A to klasickými vykradačky malých obchůdků na předměstí a na okrajích Los Santos. Jelikož Carter se svou partou nechtěl být klasický malý kriminálník začali svou výdělečnou činnost rozjíždět ve velkém. Společně si vydělávali prodáváním drog a pěstováním marihuany na jejich farmě, která leží v Paleto Bay. Marihuana byla jejich největším příjmem. Mimoto se také podíleli na pasení a kupčení s prostitutkami. Dále provádí běžnou činnost jako obchod se zbraněmi a obchodování s lidmi. Během roku 2013 co se Carter snažil přestěhovat svůj gang do Los Santos tak několik z jeho kamarádů položilo svůj život. Hlavními rivaly a konkurenty Grove street je známý gang Ballas a vedlejší gang Los Santos Vagos.
Lore postavy: -Jako malý kluk jsem vyrustal na Ulici v Los Angeles. Muj Táta byl taky v Gangu a měl problémy s jinýma Gangama, jednou jsem šel ven a viděl jsem jak zastřelili Tátu a proto asi když mi bylo 14 jsem se začínal připojovat jsem do ruzných Pouličních Skupin a chtěl jsem se pomstít o rok se mi to podařilo a rozhodl jsem se utéct z LA do Los Santos a Doufám že to pro mě bude nový začátek života…